Antena 3 CNN Actualitate Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust. UE a dat directiva

Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust. UE a dat directiva

Românii vor pierde gustul tradițional al unuia dintre produsele preferate. Directiva a fost dată de Uniunea Europeană.

Produsul tradițional preferat de români care nu va mai avea același gust. UE a dat directiva
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    06 Mai 2024   •   18:00

Uniunea Europeană impune restricții asupra unor arome utilizate în industria alimentară, considerate periculoase pentru sănătate. Autoritățile au decis să interzică unele arome de fum, după ce studii au indicat că acestea pot fi asociate cu riscul de cancer și infertilitate.

La recomandarea Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA), UE a adoptat măsura de interzicere a anumitor arome utilizate în alimentație, care ar putea fi dăunătoare pentru sănătate.

Chiar dacă nu s-a stabilit cu precizie câtă cantitate este periculoasă, s-a decis ca restricțiile să intre în vigoare într-o perioadă de maximum cinci ani.

Aceste arome, care conferă gustul specific de afumat, sunt frecvent folosite în produse precum carne afumată, cârnați sau brânzeturi. Producătorilor li se va acorda o perioadă de tranziție pentru a găsi alternative sigure și sănătoase.

Această decizie vine în contextul preocupării tot mai mari pentru sănătatea consumatorilor și pentru siguranța alimentară în întreaga Uniune Europeană.

×
Subiecte în articol: arome Uniunea Europeană cârnat
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close